Tutorials

Spijkerbroek/Overall

Deze les is geschreven voor PSP 8 maar is ook prima te maken in ander versie van PSP.

 

Benodigdheden 

Base - CLICK HERE De door mij in deze les gebruikte base is eigendom van Kawaii Dollies. Aan het gebruik ervan zijn regels verbonden. Lees deze op de site.

Maak een nieuwe rasterlaag en teken met het gereedschap Penseel de omtrek/buitenranden van je spijkerbroek. Dupliceer deze laag. Selecteer in je palet Lagen je originele laag en vul deze met een lichtere kleur dan de buitenranden (je laag met alleen het kader ligt dus boven de laag die gevuld is met de lichtere kleur)

Selecteer het Penseel Lichter/Donkerder ()  (met de volgende instellingen: Grootte: 1, Hardheid: 0, Dekking: 90) en maak highlights in je broek.  Druk je de rechtermuisknop tegelijkertijd in, dan krijg je de schaduwen (donkere kleuren). Begin met een lage dekking en verhoog de dekking voor extra highlights (zoals in mijn geval de binnenkant van de zakken) . 

Selecteer de binnenkant van je broek. Ga nu naar Aanpassen - Grofkorreligheid toevoegen/verwijderen - Grofkorreligheid toevoegen. Voeg een gelijkmatige monotone grofkorreligheid toe. Het aantal % is afhankelijk van de grootte van je plaatje, ik voegde een waarde van 8 in.

Hef de selectie vervolgens op.

 

Maak een nieuwe rasterlaag aan en trek met een lichtere kleur blauw (of wit) wat strepen voor extra highlights.

Ga nu naar Aanpassen - Onscherpte - Gaussiaanse vervaging. Ik vulde een vervaging in van 2, maar ook dat is afhankelijk van jouw plaatje. Selecteer nu de buitenkant van je spijkerbroek. Activeer de laag met de vervaging en druk eenmaal op Delete om eventuele highlights buiten je spijkerbroek te verwijderen.

 

We zijn er bijna!  Bekijk je afbeelding goed, vergroot m en verwijder eventuele zwevende of storende pixels en misschien wil je nog wat corrigeren of toevoegen? Als je helemaal tevreden bent, voeg je je lagen samen.

Veel plezier met deze les, en heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze les linken, mailt u me dan gerust! :)

 

Deze les mag niet ge-upload of gekopieerd worden naar uw eigen server of worden gebruikt als eigen materiaal. Lessen mogen niet gelinkt worden zonder mijn toestemming.

 
 
 

Copyright Layout & Design:Designwell 2002-2008 / Nothing here is public domain