Tutorials

Hair basic

Deze les is geschreven voor PSP 8 maar is ook prima te maken in ander versie van PSP.

 

Benodigdheden 

Base - CLICK HERE De door mij in deze les gebruikte base is eigendom van Dollz n Stuff. Aan het gebruik ervan zijn regels verbonden. Lees deze op de site.

In deze les maken we soort basis haarstijl. Aan het eind van de les kun je het afmaken zoals jij wil. Maar ik geef wat voorbeelden natuurlijk :)

Maak een nieuwe rasterlaag en teken met het gereedschap Penseel de omtrek/buitenranden van het haar in de donkere kleur. Vul vervolgens de binnenkant met de lichtere kleur.
 Selecteer het Penseel Lichter/Donkerder
()  (met de volgende instellingen: Grootte: 1, Hardheid: 0, Dekking: 100) Druk je de rechtermuisknop dan maak de donkere schaduwen in het haar. Zonder de rechtermuisknop krijg je de highlights (lichtere kleuren). Maak ook deze highlights, zoals op het voorbeeld daaronder is aangegeven. 

Selecteer het Penseel Lichter/Donkerder ()  (met de volgende instellingen: Grootte: 5, Hardheid: 0, Dekking: 90) en maak de extra highlights in het haar. (houd de rechtermuisknop dus niet ingedrukt voor lichtere kleuren).

Teken de schaduw in een keer zodat deze mooi vloeiend is. Lukt het niet meteen, doe het gewoon nogmaals totdat je tevreden bent. Pas eventueel de grootte en/of dekking aan net zolang totdat je tevreden bent.

Om het haar wat 'spannender' te maken kun je extra highlights maken zoals op het tweede voorbeeld is aangegeven. Wijzig voor je dit doet wel even de grootte van je penseel naar 1.
Maak een nieuwe rasterlaag en plaats deze onder de laag met je 'base' en teken net als eerder omschreven met het gereedschap Penseel de omtrek/buitenranden van het haar in de donkere kleur en vul deze vervolgens met de lichtere kleur.

Teken ook hier weer de donkere en vervolgens de lichtere schaduwen/highlights en voeg tot slot eventueel extra highlights toe.  Kopieer de laag, spiegel deze vervolgens en schuif het haar tot slot op de juiste plaats.

 

En klaar is je haar :) Maar voeg de lagen niet samen, want misschien heb je liever een andere modelletje? Sla het bestand op en laat het modelleren maar beginnen :)
Kopieer b.v. eens de bovenste laag die op het voorhoofd valt en schuif de onderste omhoog of laat een van de achterstukken weg

 

of kopieer de bovenlaag, spiegel deze en schuif de achterstukken iets omhoog of deze dan: het voorstuk kopieren, achter de baselaag en vervolgs de achterstukken voor de baselaag plaatsen, naar boven schuiven en overtollige gedeelten wissen
   

 Kortom de mogelijkheden zijn enorm, gewoon maar kopiŽren, plakken, verplaatsen en wissen. Maar natuurlijk kun je de basis ook gebruiken om het haar daarna te verlengen/ uit te breiden tot lang haar. Begin steeds op een nieuwe laag, gebruik steeds dezelfde basiskleuren en dezelfde techniek.

 

Veel plezier met deze les, en heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze les linken, mailt u me dan gerust! :)

 

Deze les mag niet ge-upload of gekopieerd worden naar uw eigen server of worden gebruikt als eigen materiaal. Lessen mogen niet gelinkt worden zonder mijn toestemming.

 
 
 

Copyright Layout & Design:Designwell 2002-2008 / Nothing here is public domain