Deze les mag niet ge-upload of gekopieerd worden naar uw eigen server of worden gebruikt als eigen materiaal. Lessen mogen niet gelinkt worden zonder mijn toestemming.

Welcome to my translation of RBKJM's Daisy Giraffe. Click on the picture above to go to Beth's original tutorial. Thank you so much Beth for this beautiful tutorial!

Welkom bij mijn vertaling van Daisy Giraffe. Klik op de giraffe om naar Beth's Engelstalige pagina te gaan. Ik heb van Beth toestemming gekregen om haar lessen te vertalen.

Deze les is geschreven voor PSP 7 maar is met wat aanpassingen prima te maken met PSP 6.

Benodigdheden
- Paint Shop Pro - KLIK HIER
- Zipfile met selecties - KLIK HIER (uitpakken in de map selecties/selections van PSP)
   

Zullen we beginnen?

Stap 1
Open een nieuwe afbeelding (Bestand - Nieuw), breedte 450 en hoogte op 650 pixels en een transparante achtergrond. Zet je voorgrondkleur op een goud/geelbruine kleur (ik koos #E1BE45) en de achtergrondkleur op een donkere kleur bruin (ik gebruikte #4A291D).

Stap 2
We gaan nu stap voor stap de giraffe "opbouwen".
Ga naar Selecties -  - Laden van schijf en zoek de map waar je je selecties van de giraffe hebt uitgepakt (map Selections van PSP) en open de selectie "daisy giraffe body.sel".
 

Vul de selectie die je nu hebt gekregen met behulp van gereedschap Vlakvulling met de de voorgrondkleur. Met de selectie nog in tact, ga naar Selecties - Zwevend en vervolgens naar Effecten - 3D effecten - Gestanst. Wijzig de instellingen als volgt:

Hef de selectie vervolgens op (Selecties - Niets selecteren).

 

 

Stap 3
Herhaal stap 2 nog 3 keer met de volgende selecties: laad de eerste keer de selectie 'daisy giraffe head 1.sel', daarna 'daisy giraffe head 2.sel' en tot slot 'daisy giraffe ears.sel'. Laad tot slot de selectie 'daisy giraffe legs.sel' en geef een stanseffect met de volgende instellingen:

Stap 4
Voeg nu een nieuwe rasterlaag toe (Lagen - Nieuwe rasterlaag) en ga naar Selecties -  - Laden van schijf. Open nu de selectie "daisy giraffe horns.sel". Vul de selectie met behulp van gereedschap Vlakvulling met de achtergrondkleur. We geven nu nog een afschuining naar binnen (Effecten - 3D-effecten - Afschuining  naar binnen) met de volgende instellingen:

Herhaal deze stap nog drie maal, alleen nu met andere selecties; open de eerste keer de selectie "daisy giraffe spots.sel" **,  de tweede keer "daisy giraffe tail.sel" en tot slot "daisy giraffe hooves.sel"

** in afwijking op de les van Beth gebruikte ik voor de selectie van de 'spots' een andere afschuining naar binnen (zie onderstaande figuur) en in plaats van de achtergrondkleur, gebruikte ik hier in plaats van de achtergrondkleur een verloop van de voor- en achtergrondkleur. 

Stap 5
We zijn er bijna! Ga nog eenmaal naar Selecties - Laden van schijf en open "daisy giraffe outline.sel" en vul de selectie m.b.v. het gereedschap Vlakvulling met de achtergrondkleur. Hef de selectie vervolgens op (Selecties - Niets selecteren).

Stap 6
Voeg nu alle lagen samen (Lagen - Zichtbare lagen samenvoegen) en klik met je gereedschap Toverstafje in een van de (lege) ogen van je giraffe. Houd nu de Shift toets ingedrukt en klik vervolgens in het andere (lege) oog. Beide ogen zijn nu geselecteerd. Vul de selectie met behulp van het gereedschap Vlakvulling met de achtergrondkleur of zwart en geef een afschuining naar binnen (Effecten - 3D-effecten - Afschuining  naar binnen) met onderstaande instellingen.Hef de selectie vervolgens op (Selecties - Niets selecteren).

Selecteer nu op dezelfde wijze de (lege) neusgaten van je giraffe. Breid vervolgens je selectie met 1 pixel uit (Selecties - Wijzigen - Uitbreiden) en vul vervolgens ook deze selectie met je achtergrondkleur of zwart. Geef ook hier de afschuining naar binnen zoals hierboven gegeven. Hef de selectie vervolgens op (Selecties - Niets selecteren).

Stap 7
En je Daisy Giraffe is klaar om opgeslagen te worden als tube (Bestand - Exporteren - Plaatjespenseel) zodat je haar later nogmaals kunt gebruiken.

Voeg eventueel nog wat leuke strikken of andere versieringen toe en geef eventueel nog een slagschaduw (zie onderstaand figuur) en jouw giraffe is klaar voor een dagje uit!

Veel plezier met deze les, en heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze les linken, mailt u me dan gerust! :)

augustus 2003

  

 
 
 

Copyright Layout & Design:Designwell 2002-2008 / Nothing here is public domain