Deze les mag niet ge-upload of gekopieerd worden naar uw eigen server of worden gebruikt als eigen materiaal. Lessen mogen niet gelinkt worden zonder mijn toestemming.

Welcome to my translation of Bubble's Flutter Frame Tutorial. Click on the picture above to go to Bubble's original tutorial.

Thank you so much Bobbie for this beautiful tutorial! Welkom bij mijn vertaling van Bubble's Flutter Frame Les. Klik op de afbeelding om naar Bubble's Engelstalige pagina te gaan. Ik heb van Bobbie toestemming gekregen om haar lessen te vertalen. 

Deze les is geschreven voor PSP 7 maar is met wat aanpassingen prima te maken met PSP 6.
 

Benodigdheden
- Paint Shop Pro - KLIK HIER
- Sandy Blair's Flutter Filter  - KLIK HIER
- Greg's Factory Output Vol. II - KLIK HIER
- Super Blade Pro (optioneel) - KLIK HIER
- Masker   - KLIK HIER om het masker van Gardendale's te downloaden. (uitpakken en deze plaatsen in de map masker/mask van  PSP)
- Goudpatroon -  Klik hier(*klik met de rechtermuisknop en kies 'afbeelding opslaan als...' of gebruik een  eigen afbeelding en plaats deze in de map patronen/patterns)

We gaan beginnen!

Stap 1
Open je plaatje. Kopieer de afbeelding d.m.v. Shift+D en sluit je originele plaatje. Zet de achtergrondkleur op wit (#FFFFFF) en de voorgrondkleur op het goudpatroon.

Stap 2
Selecteer je gereedschap Selectie en neem de volgende instellingen overGa met je cursor in het midden van je afbeelding staan en trek een mooi ovaal door je linkermuisknop vast te houden, omhoog te gaan en vervolgens naar links.
Een ovaal wordt nu geselecteerd. Als je niet helemaal tevreden bent, kies dan het gereedschap Verplaatsing, ga in je geselecteerde ovaal staan, houd je rechtermuisknop vast en verplaats de ovaal totdat je tevreden bent
 

Draai vervolgens de selectie om (Selecties - Omkeren). Ga naar Effecten - Insteekfilters - Ecosse - Flutter en neem de volgende instellingen over:

Met de selectie nog in tact, Effecten - Insteekfilters - Greg's Factory Output Vol II - Poolshadow met de volgende instellingen

Hef de selectie nog niet op! Nu Effecten - Verscherpen - Verscherpen en vervolgens voegen we een slagschaduw toe (Effecten - 3D-effecten - Slagschaduw) met de volgende instellingen


Herhaal deze slagschaduw, maar wijzig de waarden in -2 in plaats van 2. Hef vervolgens de selectie op (Selecties - Niets selecteren).

Stap 3
Met  je achtergrondkleur op wit (#FFFFFF), voegen we een rand toe door middel van Afbeelding - Randen toevoegen. Kies een symmetrische rand van 3 pixels breed. Selecteer deze rand met behulp van je gereedschap Toverstafje (tolerantie en doezelen op 0). Vul de rand nu m.b.v. het gereedschap Vlakvulling met het goudpatroon (voorgrondkleur) of gebruik je favoriete Super Blade Pro preset.

Draai nu je selectie om (Selecties - Omkeren). We gaan nu een stanseffect geven (Effecten - 3D-effecten - Stanseffect). Ik gebruikte de volgende instellingen:

Herhaal dit stanseffect, maar wijzig de waarden in -3 in plaats van 3. Hef vervolgens de selectie op (Selecties - Niets selecteren).

Stap 4
We voegen nu wederom een rand toe (Afbeelding - Randen toevoegen). Kies een symmetrische rand van 20 pixels breed. Selecteer deze rand met behulp van je gereedschap Toverstafje (tolerantie en doezelen op 0). Kies vervolgens met gebruikmaking van je gereedschap Pipet een mooie kleur uit je afbeelding en maak deze je achtergrondkleur. In deze les gebruikte ik wit (#FFFFFF). Vul de rand nu m.b.v. het gereedschap Vlakvulling (rechtermuisknop om achtergrondkleur te gebruiken) met het je achtergrondkleur. Hef de selectie nog niet op.

Ga nu naar Effecten - Grofkorreligheid en voer 10% gelijkmatige ruis in.

Met de selectie nog steeds in tact, wederom naar Effecten - Insteekfilters - Greg's Factory Output Vol II - Poolshadow maar nu met de volgende instellingen

Hef de selectie vervolgens op.

Stap 5
Wijzig je achtergrondkleur in wit (#FFFFFF) en voeg een rand toe door middel van Afbeelding - Randen toevoegen. Kies een symmetrische rand van 3 pixels breed (Als je net als ik wit in stap 4 hebt gebruikt, wijzig dan je achtergrondkleur in zwart (#000000), omdat je anders de rand niet mooi kunt selecteren). Selecteer deze rand met behulp van je gereedschap Toverstafje (tolerantie en doezelen op 0) en vul de rand m.b.v. het gereedschap Vlakvulling met het goudpatroon of de Super Blade Pro preset die ook in stap 3 gebruikt is. Hef vervolgens de selectie op.

Voeg nog een rand toe (Afbeelding - Randen toevoegen), dit keer een symmetrische rand van 25 pixels breed. Selecteer deze rand met behulp van je gereedschap Toverstafje (tolerantie en doezelen op 0). Kies vervolgens met gebruikmaking van je gereedschap Pipet een andere mooie kleur uit je afbeelding en maak deze je achtergrondkleur. In deze les gebruikte ik wit (#286B71). Vul de rand nu m.b.v. het gereedschap Vlakvulling (rechtermuisknop om achtergrondkleur te gebruiken) met het je achtergrondkleur. Hef de selectie nog niet op.

Ga nu naar Effecten - Grofkorreligheid en voer 10% gelijkmatige ruis in.

Met de selectie nog steeds in tact, wederom naar Effecten - Insteekfilters - Greg's Factory Output Vol II - Poolshadow maar dezelfde instellingen als in stap 4. Hef de selectie vervolgens op.

Stap 6
Verander de achtergrondkleur in wit. Voeg een nieuwe laag toe (Laag - Nieuwe rasterlaag) en vul deze m.b.v. het gereedschap Vlakvulling met je achtergrondkleur wit. Vervolgens Maskers - Laden van schijf en selecteer SNFrame09.msk. Ga naar Selecties - Vanuit Masker. Nu naar Masker - Verwijderen. Masker samenvoegen met de huidige laag? Ja.

Vul je selectie door middel van het gereedschap Vlakvulling met het goudpatroon (voorgrondkleur) of gebruik de Superblade Pro preset die je eerder gebruikte. Hef de selectie nog niet op!

Voeg wederom een slagschaduw (Effecten - 3D-effecten - Slagschaduw) toe, nu met de volgende instellingen

Herhaal deze slagschaduw, maar wijzig de waarden in -1 in plaats van 1. Hef vervolgens de selectie op (Selecties - Niets selecteren) en verscherp de afbeelding daarna (Effecten - Verscherpen - Verscherpen). Voeg nu alle lagen samen (Lagen - Alle lagen samenvoegen).

Stap 7
Met je achtergrondkleur op  wit (#FFFFFF), voegen we een symmetrische rand toe van 3 pixels breeds door middel van Afbeelding - Randen toevoegen. Selecteer deze rand met behulp van je gereedschap Toverstafje (tolerantie en doezelen op 0) en vul de rand m.b.v. het gereedschap Vlakvulling met het goudpatroon of de Super Blade Pro preset die ook eerder hebt  gebruikt.

Met de selectie nog in tact, herhalen we de slagschaduw (Effecten - 3D-effecten - Slagschaduw) met dezelfde instellingen als in stap 6. Ook deze slagschaduw herhalen we weer, maar nu met de waarden -1 in plaats van 1.

En klaar is je Flutter Frame!

Toen mijn frame klaar was, vond ik het jammer dat de mooie bloem niet echt meer zichtbaar was. Dus heb, ook om meer diepte te krijgen, de hand met bloem en een gedeelte van het been voor het frame gelegd. Dit heb ik als volgt gedaan:

Stap 8
Open je originele afbeelding. Selecteer het gereedschap Vrije selectie met de volgende instellingen:

Omtrek nu met je cursor (lasso) het gedeelte dat je uit het frame wilt laten komen. Als je rond bent ziet het er als volgt uit:

Vervolgens Bewerken - KopiŽren. Ga nu terug naar je afbeelding met het flutter frame en kies Bewerken - Plakken als nieuwe laag. Selecteer je gereedschap Verplaatsing en schuif je detail (in mijn geval dus de handen met bloem) op de juiste plaats. Gum vervolgens m.b.v. het gereedschap Wisser eventueel overtollige gedeelte weg. Wil je nog meer gedeelten voor het frame laten uitkomen herhaal dan deze stap 8. Voeg vervolgens alle lagen samen (Lagen - Alle lagen samenvoegen).

En ook mijn flutter frame is nu klaar! Verklein eventueel je afbeelding d.m.v. Effecten - Verscherpen - Verscherpen.

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze les linken, mailt u me dan gerust! :)

 maart 2003

 
 
 

Copyright Layout & Design:Designwell 2002-2008 / Nothing here is public domain