Welcome to my translation of Julie's Elegant Hearts
Click on the hearts to go to Julie's original tutorial. Thank you so much Julie for this beautiful tutorial!

Welkom bij mijn vertaling van Julie's Elegante harten.

Klik op de hartjes hiernaast m naar Julie's Engelstalige pagina te gaan. Ik heb van Julie toestemming gekregen om haar lessen te vertalen.

Deze les mag niet ge-upload of gekopieerd worden naar uw eigen server of worden gebruikt als eigen materiaal. Lessen mogen niet gelinkt worden zonder mijn toestemming.

This tutorial  may not be reproduced, reworded, republished or mirrored on another webpage or website or sent through email. If you use this tutorial you have agreed to the Terms of Use of Sharang. Please make sure you have read them.

Deze les is geschreven voor PSP 8, maar ook prima te maken in andere versies van PSP.

Benodigdheden
- Paint Shop Pro - KLIK HIER
- ZIP-file - KLIK HIER
De zip-file bevat een .psp bestand en een zilververloop. Open het bestand in PSP en plaats het verloop in je map PSP Verlopen/Gradients.
- Filter Super Blade Pro - KLIK HIER*
- SBP Preset - KLIK HIER ((uitpakken en plaatsen in de map Environments and Settings van Super Blade Pro)
- GEM Tubes van Julie - KLIK HIER voor de in deze les gebruikte of KLIK HIER om naar alle tubes van Julie te gaan
- Julie's (GEM) Heart Accent Tube - KLIK HIER
- Eye Candy 3 Filter - KLIK HIER*
- Filter VM Natural / Sparkle KLIK HIER *
   
  * Pak de filters uit en installeer deze in de map 'Filters'/'Plug-ins' van PSP
Stap 1
Open het GEMHEARTTEMPLATE.PSP bestand en de GEM-tubes in PSP. Minimaliseer de GEM-tubes, we gaan werken met het templatebestand.

Ga naar Selecties - Selecties laden - Selectie vanuit Alfakanaal en laad de selectie 'heart1'. Ga vervolgens naar Selecties - Wijzigen - Uitbreiden en vul de waarde 2 in. Vul vervolgens met behulp van het gereedschap Vlakvulling de selectie met wit. Ga nu naar Effecten - Insteekfilters - Flaming Pear - Superbladepro, klik eenmaal op de in onderstaand figuur aangegeven button en open het bestand "SB Sm00th Gold.q5q"; de preset die in deze les wordt gebruikt, maar een ander kan natuurlijk ook, en klik op OK. Hef daarna de selectie op (Selecties - Niet selecteren).

Selecteer het Gereedschap Toverstafje (Tolerantie en doezelen op 0) en klik in het midden van hart. Ga vervolgens naar Selecties - Wijzigen - Uitbreiden en geef als waarde 1 pixel. Hef de selectie niet op maar voeg een nieuwe rasterlaag toe (Lagen - Nieuwe rasterlaag) en vul deze met het zilver verloop. Hef de selectie nog niet op maar voeg een afschuining naar binnen (Effecten - 3D-effecten - Afschuining naar binnen) toe met de volgende instellingen:Hef vervolgens de selectie op (Selecties - Niets selecteren) en ga naar Lagen - Schikken - Achteraan. Klik nu op het gouden hart om deze laag te activeren. Open/Maximalisser  nu de bij deze les gevoegde tube/bestand 'Heart accent'. Knip en plak het accent als nieuwe laag in je hart (Bewerken - KopiŽren in 'heart accent.psp' en vervolgens Bewerken - Plakken - Plakken als nieuwe laag in je Hartafbeelding). Schuif het accent aan de bovenkant van het hart en voeg vervolgens een slagschaduw (Effecten - 3D-effecten - Slagschaduw) toe met de volgende instellingen:Voeg tot slot van deze stap alle zichtbare lagen samen (Lagen - Samenvoegen - Zichtbare lagen samenvoegen) en hernoem de laag in 'heart1'.

Stap 2
Open nu de bij de les gevoegde gems (bestand DROPS2.PSP). Knip en plak de druppels als nieuwe laag in je hart (Bewerken - KopiŽren in 'drops2.psp' en vervolgens Bewerken - Plakken - Plakken als nieuwe laag in je Hartafbeelding). Schuif de druppels op de juiste plaats en herhaal de slagschaduw uit stap 1. Activeer de laag 'heart1' (door op het hart te klikken) en maak een kopie van deze laag (Lagen - Dupliceren). Plaats deze laag op de gewenst plaats en hernoem de laag in 'heart2'. Open nu het tweede gemsbestand (LRGSAPPHIRE.PSP) en wijzig de grootte in 80% (Afbeelding - Formaat wijzigen). Knip en plak de steen vervolgens als nieuwe laag in je hartbestand en geef eenzelfde slagschaduw als bij de druppels.


Voeg alle zichtbare lagen samen en wijzig de grootte in 70% (let op: formaat van alle lagen wijzigen NIET aangevinkt).
Mijn afbeelding ziet er (verkleind nu als volgt uit:

 

Ga nu naar Effecten - Insteekfilters - Eye Candy 3 - Perspective Shadow met de volgende instellingen:


 

Stap 3
Als je wilt kun je tekst toevoegen, wil je dat niet dan kun je deze stap overslaan.
Maak een nieuwe rasterlaag aan en selecteer vervolgens je gereedschap Tekst met de volgende instellingen (klik hier voor de afbeelding met instellingen). In dit voorbeeld gebruikte ik het font 'Andes', lettergrootte 48.

 

Vul de selectie vervolgens m.b.v. het gereedschap Vlakvulling met wit en Ga vervolgens naar Selecties - Wijzigen - Uitbreiden en vul de waarde 1 in. Vul vervolgens met behulp van het gereedschap Vlakvulling de selectie met wit. Ga nu naar Effecten - Insteekfilters - Flaming Pear - Superbladepro en klik op OK, de preset die we eerder in deze les gebruikte. Druk vervolgens Shift-B om de helderheid/contrast aan te passen (helderheid = 20 / contract = 0). Hef daarna de selectie op (Selecties - Niets selecteren). Schuif  de tekst op de gewenst plaats en geef tot slot ook hier een slagschaduw met dezelfde instellingen als in stap 1.

Voeg tot slot van deze stap alle zichtbare lagen weer samen.

 

Stap 4

Druk nu drie maal op Lagen - Dupliceren. Maak vervolgens een nieuwe laag aan (Lagen - Nieuwe rasterlaag) en vul deze met behulp van het Gereedschap Vlakvulling met de kleur die je wilt gebruiken als achtergrondkleur. Vervolgens Lagen - Schikken - Achteraan

We gaan de lagen nu sterretjes geven!

 

Open het palet Lagen en sluit alle lagen (druk op het oogje) m.u.v. de bovenste, selecteer deze laag en ga naar Effecten - Insteekfilters - VM Natural - Sparkle met de standaardinstellingen, wijzig alleen de 'max size' in 25 en 'Random seed' in 130.

Sluit de bovenste laag en maak de tweede actief.

Hehaal het Sparkle-effect maar nu met 'max size' 25 en 'Random seed' in 110. Sluit de laag vervolgens en maak de derde laag laag actief.

Herhaal weer het Sparkle effect nogmaals maar nu met de instellingen 'max size' 25 en 'Random seed' in 90.

Maak alle lagen weer zichtbaar door op de oogjes te drukken.

Sla tot slot van deze stap je bestand op als .pspimage (of .psp) bestand.

Stap 5 De animatie
Open nu (Jasc) Animation Shop (in Paintshop Pro - Bestand Jasc softwareproducten - Animation Shop starten).

Kies nu Bestand - Voorkeuren - Algemene programmavoorkeuren en vervolgens het tabblad Bestanden met lagen en wijzig de instellingen als volgtLet op: deze wijzigingen worden nu standaard, als je dit niet wilt, moet je na deze les, de instellingen weer terugveranderen.

Kies Bestand - Openen en selecteer het .pspimage bestand dat je zojuist hebt gemaakt.
Verwijder het eerste (lege) frame door op Delete te drukken.

Selecteer alle frames (Ctrl+A) en ga vervolgens naar Animatie - Eigenschappen voor frame en wijzig de tijdweergave in 20. Snij tot slot de afbeelding bij met het gereedschap Uitsnijden zodat het teveel aan (lege) achtergrond wordt verminderd. Wil je de animatie bewonderen klik je op het diaatje naast het pijltje, rechtsboven in je balk. Je kunt nu je animatie opslaan met Bestand - Bestand opslaan als en  klaar is zijn je Elegante Harten

Veel plezier met deze les, en heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze les linken, mailt u me dan gerust! :).

december 2004

 
 
 

Copyright Layout & Design:Designwell 2002-2008 / Nothing here is public domain