Welcome to my translation of Sharang's Blue Mood

Click on the tag to go to Sharang's original tutorial. Thank you so much Sharang for this beautiful tutorial!

Welkom bij mijn vertaling van Sharang's Blue Mood.
Klik op bovenstaande tag om naar Sharang's Engelstalige pagina te gaan. Ik heb van Sharang toestemming gekregen om haar lessen te vertalen.

Deze les is Designwell en mag niet ge-upload of gekopieerd worden naar uw eigen server of worden gebruikt als eigen materiaal. Lessen mogen niet gelinkt worden zonder mijn toestemming.

Wilt u deze les linken? Stuur mij dan even een mailtje :)  Komt u deze les tegen zonder mijn toestemming dan stel ik het op prijs als u mij wilt informeren.

De oorpronkelijke les is geschreven in PSP 7 maar door mij vertaald voor PSP 9. Deze les is prima te maken met de eerdere versies van PSP.

Benodigdheden

- Paint Shop Pro - KLIK HIER
- Filter Mura Meisters Copies - KLIK HIER
- Filter Eye Candy 4000 - KLIK HIER
- Filter TrondsFilters - KLIK HIER
- Font 8 Pin Matrix - KLIK HIER
- Tube en Masker - KLIK HIER

Stap 1 Tag
Open het bij deze les gevoegde bestand 'aed_lavender-cross_2003.psp' en masker 'aed_lavender-cross_2003.msk'. Minimaliseer het masker, deze gebruiken we later.
Geef Shift-D om een kopie van je tube bestand, 'aed_lavender-cross_2003.psp' te maken en sluit vervolgens het originele tubebestand
Ga naar Palet Lagen  en klik op de laag 'Watermark' om deze actief te maken. Verwijder deze laag door te kiezen voor Lagen - Verwijderen.

Verklein je tube 50% d.m.v. Afbeelding - Formaat wijzigen tot 50 procent (Bicubisch en formaat van alle lagen wijzigen aangevinkt. Wijzig nu je doekgrootte tot 400x400 pixels (Afbeelding - Doekgrootte)

Stap 2
Selecteer het gereedschap 'Selectie uit vrije hand' en het selectietype in 'Van punt tot punt'.
Teken nu de selectie zoals in onderstaand figuur is weergegeven.

Kies nu Selecties - Zwevend, gevolgd door Selecties - Wijzigen - Doezelen, 15 pixels. Druk nu 7 keer op Delete. Hef vervolgens de selecties op (Selecties - Niets selecteren).

Maak een kopie van de laag (Lagen - Dupliceren) en maak deze laag in het Palet Lagen vervolgens niet-zichtbaar door op het oogje te drukken. Klik vervolgens op je oorspronkelijke, onderste laag om deze actief te maken. Vergroot de laag 130% d.m.v. Afbeelding - Formaat wijzigen tot 130 procent (Bicubisch en formaat van alle lagen wijzigen niet aangevinkt

Stap 3
Ga nu naar Effecten - 3D-effecten - Insteekfilters - MuRa's Meisters - Copies met de volgende instellingen:

Ga nu naar Lagen - Nieuwe Maskerlaag - Uit afbeelding en geef de volgende instellingen:

Voeg nu de lagengroep samen (Lagen - Samenvoegen - Groep Samenvoegen, en dupliceer de laag (Lagen - dupliceren).

Stap 4
Wijzig je achtergrondkleur in wit en ga vervolgens naar Effecten - 3D-effecten - Insteekfilters - Tronds Filters - Brodere 1. Selecteer het Gereedschap Toverstafje (Doezelen en tolerantie op 0) en klik op een van de zwarte lijntjes om alle zwarte gedeelten te selecteren. Druk nu op delete en hef de selectie op (Selecties - Niets selecteren), gevolgd door Aanpassen - Verscherpen - Verscherpen.

Weer gaan we naar Effecten -  3D-effecten - Insteekfilters, we kiezen nu het Filter Eye Candy 4000 - Glass. Kies bij 'Settings' 'Clear glass' en selecteer 'Subtle hump' op het tabblad 'Bevel profile'.

Open het palet Lagen en schuif de dekking van de onderste laag terug naar 70%. Klik nu op de bovenste laag om deze activeren en maak deze ook weer zichtbaar door op het oogje te klikken.

We gaan deze laag een slagschaduw (Effecten - 3D-effecten - Slagschaduw) geven met de volgende instellingen:
- Horizontale en verticale verschuiving: 0
- Dekking: 100
- Vervaging: 12
- Kleur: #202020

Activeer in het palet Lagen nu de middelste laag en geef wederom een slagschaduw, nu met de instellingen:
- Horizontale en verticale verschuiving: 0
- Dekking: 70
- Vervaging: 4
- Kleur: #808080

Activeer in het palet Lagen de onderste laag en geef deze dezelfde slagschaduw als de middelste laag, verander alleen de kleur in zwart:
- Horizontale en verticale verschuiving: 0
- Dekking: 70
- Vervaging: 4
- Kleur: #000000

Maak de bovenste laag weer actief en geef een slagschaduw met de volgende instellingen:
- Horizontale verschuiving: 10
- Verticale verschuiving: -10
- Dekking: 70
- Vervaging: 4
- Kleur: #404040

Stap 5 Tekst
Om de tekst te maken, maken we een nieuwe rasterlaag (Lagen - Nieuwe rasterlaag). Wijzig de voorgrondkleur in #495065 en de achtergrondkleur in #828DAD en selecteer vervolgens het gereedschap Tekst met de volgende instellingen (klik hier)

Type je tekst en schuif deze vervolgens op de gewenste plaats. Hef de selectie vervolgens op (Selecties - Niets selecteren).

Ga naar Effecten -  3D-effecten - Insteekfilters, Eye Candy 4000 - Glass. Gebruik dezelfde instellingen als in de vorige stap ('Clear glass'/'Subtle hump').

We geven de tekst nog een slagschaduw. We gebruiken dezelfde instellingen als de laatste keer, wijzig alleen de horizontale verschuiving in 2 en de verticale verschuiving in -2.

Voeg tot slot nog een nieuwe rasterlaag (Lagen - Nieuwe rasterlaag) toe, vul deze met de achtergrondkleur die je wilt gebruiken en verplaats deze laag d.m.v. Lagen - Schikken - Achteraan.

Voeg alle lagen samen (Lagen - Samenvoegen) en klaar is je Blue Mood Tag :)

Veel plezier met deze les, en heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze les linken, mailt u me dan gerust!

April 2005

 
 
 

Copyright Layout & Design:Designwell 2002-2008 / Nothing here is public domain